Bukumirsko jezero

Ako se odlučite da posjetite baš Bukumirsko jezero, nećete se pokajati. Sama staza do jezera je obilježena i sve je prilagođeno turistima koji ne poznaju taj kraj. Naime, kada dođete do samog jezera, uz pomoć više markiranih staza možete iskoristiti priliku i obići vrhove okolnih planina.

Opširnije>>>

Crno Jezero

Avanturistički park Crno jezero mijenja i obogaćuje turističku ponudu Žabljaka na jedinstven i kvalitetan način. Obilazak parka će testirati Vaše fizičke sposobnosti, zabaviti Vas i pružiti novi pogled na najljepše od čak 18 prirodnih glečerskih jezera u okruženju (poznatih kao „Gorske oči“), a to je Crno jezero.

Opširnije>>>

Hridsko Jezero

Hridsko jezero je, iako jedno od najljepših među brojnim našim jezerima, malo poznato široj javnosti. Vjerovatno zato što se ono ne može posjetiti “u prolazu”. Nalazi se na sjeverozapadnoj strani Prokletija,  na visini od skoro 2000 metara i jedno je od jezera koje se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini

Opširnije>>>

Pešića Jezero

Pešica jezero se nalazi na obodu NP Biogradska gora i nakon Biogradskog jezera drugo je po površini jezero planine Bjelasica.Jezero je smješteno u jednom od najvecih cirkova Bjelasice, u prostoru izmedu njenih najviših vrhova: Crne glave (2.137mnv), Zekove Glave (2.116mnv) i Belila (2.059mnv).

Opširnije>>>

Pivsko Jezero

Pivsko jezero je idealna lokacija na kojoj se možete odmoriti i zaboraviti na sve probleme koji vas muče. Daleko od civilizacije, postanite jedno sa prirodom, uživajte u ljepotama i posmatrajte okolinu oko Vas zato što je ova lokacija jedinstvena po mnogo čemu.

Opširnije>>>

Plavsko Jezero

Plavsko jezero je jezero u opštini Plav, na sjeveroistoku Crne Gore. Ono je ledničko jezero smješteno između planina Prokletije i Visitor na visini od 906 metara iznad nivoa mora, a pruža se pravcem sjever-jug u dužini 2160 metara. Prosječna širina je 920 metara, a najveća dubina 9 metara. Jezero je najveća turistička atrakcija u toj oblasti. Iz jezera ističe rijeka Lim.

Opširnije>>>

Šiško Jezero

Veliko Šiško jezero se nalazi u regionu poznatom pod nazivom Šiška, a tu se nalazi i isto imena planina pa je i jezero po tome dobilo ime, takođe je ledničkog porijekla, akumulira se vodom od otapanja snijega, pritoka i atmosferskih padavina, a vodu gubi isparavanjem i oticanjem kada je vodostaj veliki. Nedaleko od velikog Siskog jezera (oko 1km južno) nalazi se i malo Šisko jezero.

Opširnije>>>

Skadarsko Jezero

Na tridesetak kilometara udaljenosti od Podgorice, u zetsko-skadarskoj dolini, smjestilo se Skadarsko jezero. Kao najveća slatkovodna površina u jugoistočnoj Evropi, jezero je svoje plavetnilo prostrlo od Rijeke Crnojevića do Skadra, odnosno, od zaliva Lićeni i Hotit do ostrva Beška.

Opširnije>>>

Slano Jezero

Jezero je stvoreno 1950. godine za potrebe hidroelektrane Perućica, a u akumulaciono jezero je pretvoreno 1968. godine. Površine je 8,9 kvadratnih kilometara, sa branom dužine 1.663 metra i kanalima je povezano sa jezerima Krupac i Vrmac. Zbog nesvakidašnje ljepote i velikih mogućnosti planirana je ozbiljnija turistička valorizacija ovog područja.

Opširnije>>>

Visitorsko Jezero

Visitorsko jezero leži na sjevero-istočnoj planine Visitor (1.735m nmv). Od najvišeg vrha – Plane, koji se visoko diže nad Plavskim jezerom, udaljeno je 2 km vazdušne linije. Jezero je ledničkog porijekla i pripada grupi najmanjih planinskih jezera, poznatijih kao „Gorske oči“. Na vodi – sjenka jela, morika, smrča, a sve okolo…Mirno i tiho. Ovalnog oblika, najveće dužine od 91 m, a najveće širine od 72 m. 

Opširnije>>>

Trnovačko Jezero

Jezero u obliku srca koje simbolizuje ljubav. Trnovacko jezero se nalazi u krajnjem zapadnom dijelu Crne Gore, nedaleko od granice prema Bosni i Hercegovini. Sa južne strane jezera pruža se planina Volujak , a sa sjevera Maglic. Po planini Volujak jezero se naliva Volujacko.

Opširnije>>>

Rikavačko Jezero

Rikavačko jezero se nalazi na masivu Kučkih planina, u blizini vrha Žijovo (2131mnv), uz samu granicu sa Albanijom. Jezero je smješteno na 1313mnv, a u njega se ulivaju vode potoka Rikavac, a poniru vode u rijeke Cijevnu i Ribnicu.

Opširnije>>>

Zminičko Jezero

Planinsko jezero se nalazi na visini od 1285 m, u opštini Žabljak blizu sela Zminica u podnožju planine Sinjajevina, uključeno je u sastav nacionalnog parka Durmitor.

Opširnije>>>