Visitor

Visitor je planina u jugoistočnom dijelu Crne Gore. Pruža se pravcem jugozapad-sjeveroistok i čini granicu između opština Andrijevica i Plav. Najviši vrh je visok 2211 metara n.v. i sa njega se pruža najbolji pogled na prelepo Plavsko jezero. Najviši vrhovi Visitora su građeni od krečnjaka, koji leže preko škriljaca.

Opširnije>>

 Veruša

Veruša je poznato ižletište Podgoričana. I ljeti i zimi jednako lijepa i atraktivna za odmor. Na nadmorskoj visini od 1010m udaljena je od Podgorice 50km, pravi je pogodak na odmor pogotovo ako imate djecu, jer je Veruša prvenstveno poznata kao djecije odmaralište.. Ima dva bebi ski lifta i objekat u kome najčešće borave organizovane grupe djece školoskog uzrasta.

Opširnije>>

 Rumija

Na Rumiji postoje mnogi vrhovi, od kojih je najviši visok 1593 m. Od planine Sutorman na sjeverozapadu dijeli je prevoj Sutorman (844 m), kojim prolazi put Bar – Virpazar. Po sredini grebena je duboki prevoj Bijela Skala (903 m.) preko kojeg vodi put od Bara za Gornje Šestane.

Opširnije>>

 Prokletije

Planinski gorostasni masivi Prokletija, ukupne dužine od oko 650 km, pružaju se na području tri države – Crne Gore, Srbije (deo Kosova i Metohije) i Albanije. Zapravo, nesvakidašnji planinski greben Prokletija, bogat kristalno čistim planinskim rekama i jezerima, čini prirodnu granicu između ove tri države. Prokletije se prostiru od Skadarskog jezera na zapadu, Komova i Mokre planine na sjeveru, Metohijske kotline na istoku i rijeke Drim na jugu.

Opširnije>>

 Orjen

Predivna je ova naša Crna Gora, a i vjerovatno jedna od rijetkih destinacija u Svijetu gdje se u isto vrijeme možete kupati u toplom Jadranskom moru i za nešto više od sat vremena pješačenja se skijati na padinama Orjena i uživati u njegovim predjelima.Na ovom dragulju bokokotorskog zaleđa, snijeg se zadržava do kraja maja zahvaljujući najvećoj količini padavina zimi u Evropi što prouzrokuje u višim dijelovima masiva debeo sniježni pokrivač.

Opširnije>>

 Planina Komovi

Planina Komovi je jedna od tri najimpresivnija planinska masiva Crne Gore i Dinarskog planinskog sistema. Komovi se prostiru u jugoistočnoj Crnoj Gori, skoro uz granicu sa Albanijom, između najudaljenijih uzvodnih djelova toka  Lima na istoku i Tare na zapadu, do Drčke rijeke na sjeveru i gorostasnih vijenaca Prokletija na jugu.

Opširnije>>

 Hajla

Pogledi s vrhova Hajle su široki i u svim smjerovima, jer je najviši greben planine istaknut – izdiže se nad svim obližnjim padinama i zaravnima, a ujedno je i bez drveća.

Opširnije>>

 Golija

Golija je planina u Crnoj Gori , sjeverozapadno od Nikšića. Planina se protježe imeđu Nikšićkog i Gatačkog polja dužinom od 25 km, a široka je do 8km. Najviši vrh ima 1945m. Izgrađena je od krečnjaka, a njene planinske padine su strme , dok središnji deo čine zaravnjeni dijelovi, stjenovite vrtače i stjenoviti grebeni. Padine prema reci Pivi su obrasle gustim  listopadnim i četinarskim šumama, a jugozapadno su dosta gole.

Opširnije>>

 Durmitor

Durmitor je planina i nacionalni park u Crnoj Gori. Najviši vrh je Bobotov kuk visok 2.522 metara. Smatra se da ime Durmitor potiče od kletskih reči “dru mi tore“koje znače “planina puna vode.” Predjeli Durmitora, po ljepoti i neokrnjenosti rijetko i autentično djelo prirode, proglašeni su nacionalnim parkom 1952.

Opširnije>>

 Bjelasica

Bjelasica je planina u Crnoj Gori. Nalazi se u srcu Crne Gore tj. u centralno-kontinentalnom dijelu, a tako se ravnomjerno grana u četiri pravca i zapravo ima oblik kruga. Njena i dužina i širina iznosi 30 kilometara.Površina oko 630 -km². Granice su dvije velike rijeke, Lim i Tara, a sa sjevera Ljuboviđa i Lepenica. Pripada opštinama Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane i Andrijevica.

Opširnije>>

 Lovćen

Lovćen je poznat po vidikovcima s kojih se pogled pruža na sve strane – ka moru, Skadarskom jezeru ili visokom gorju na sjeveru. Gdje god da pogledate doživjećete neponovljivu i nezaboravnu vizuelnu impresiju.

Opširnije>>

 Sinjajevina

Sinjajevina je, gledano po površini koju zauzima, najveća i najrasprostranija planina Crne Gore. Nadovezujući se na visoravan Durmitora i protežući se od Žabljaka prema jugoistoku, okruzena sa sjeveroistočne strane kanjonom Tare, a sa jugozapadne strane kanjonom Morače, sa dva najveća i najimpozantnija crnogorska rjecna kanjona, proteže se sve do kolašinskih i mojkovačkih udolina, na suprotnoj strani. .

Opširnije>>

 Maglić

Maglić je drugi najviši vrh prelijepe pivske oblasti visokih planina i površi (najviši je Bioč sa 2.397 mnm). Nalazi se na krajnjem sjeverozapadu Crne Gore i njegovim vrhom ide granica izmedu Crne Gore i BiH. 

Opširnije>>